Eper Mannenkalender

 Uit de kleren voor Blue Ribbon

BRON: Epenaren.nl Verantwoordelijke auteur: Harold Makaske, 23 november 2010 

Epenaar Ton de Pie brengt samen met fotograaf Martin Hogeboom en Robbert van Looy een niets verhullende kalender met naaktfoto's van bekende Eper mannen op de markt ten behoeve van Blue Ribbon.

“Iedereen kent wel de Pirelli kalender. Een wereldberoemd verzamelobject met prachtige artistieke foto’s van naakte vrouwen. En dat is maar één van de vele voorbeelden. Voor vrouwen zijn er echter spannende kalenders. Ik sms-te dit naar mijn vriend Martin Hogeboom met de vraag of we geen mannenkalender op de markt kunnen maken. Voordat ik me kon bedenken, was het idee geboren. Samen met Robbert van Looy van Profsil werkten Martin en ik het idee uit”, zegt Ton.

“Het vinden van modellen was geen enkel probleem. We zaten op een zaterdagmiddag in De Posthoorn en hadden in een handomdraai twaalf modellen. De lijst van mannen die wilden deelnemen liep op een gegeven moment op tot zelfs bijna veertig namen”, vult Robbert lachend aan.

“Het is een geweldig idee van Ton, maar we bedachten dat er een goed doel aan gekoppeld moest worden. Het is geen commerciële activiteit. De totale opbrengst gaat naar Blue Ribbon. Die organisatie zet zich in voor onderzoek en genezing van prostaatkanker. Alle deelnemers aan de kalender betaalden mee om de drukkosten van de kalender te dekken. De winkels waar de kalender wordt verkocht, doen belangeloos mee. De gehele verkoopprijs gaat naar het goede doel”, zegt Martin Hogeboom terwijl hij een van de modellen aanwijzingen geeft.

20101123-mannenkalender

De keuze voor Blue Ribbon als bestemming voor de opbrengst ligt volgens Ton voor de hand. “Iedere man heeft een prostaat die vroeg of laat aanleiding kan geven tot klachten. Mannen praten er niet makkelijk over, door onwetendheid of uit schaamte. Maar van alle mannen die kanker krijgt is dat in een op de zeven gevallen prostaatkanker. Het is toch heel bijzonder dat mannen uit de kleren gaan voor dit goede doel.”

De kalender bevat twaalf schitterende, smaakvolle maar gewaagde zwart-wit foto’s van blote ondernemers. Martin Hogeboom maakte naast een zelfportret en portretten van Ton en Robbert ook stoere foto’s van Michiel Buis, Marcel Commendeur, Sjacco Gerritsen, Jacques Holthuis, Bert Keizer, Anton Koopman, Cor Spronk, Jeroen Velders en Peter Wellen.

Martin: “Ik heb de mannen gevraagd om spullen mee te nemen die gerelateerd zijn aan hun beroep of hobby. Dat levert niet alleen bijzondere, maar soms erg grappige beelden op.”

De Eper Mannenkalender wordt 9 december ’s avonds in café De Posthoorn gepresenteerd. De volgende dag is de kalender voor tien euro, die dus geheel wordt gedoneerd aan Blue Ribbon, te koop bij onder andere Bakkerij Commandeur, Fleur Inn, Peter Wellen Hair, De Posthoorn, Solo en Haarstudio Top Chic.

De oplage is beperkt dus wees er snel bij. Voor wie zeker wil zijn van een exemplaar kan alvast bestellen op www.epermannenkalender.nl